Het weerstation


De weergegevens op deze website worden gemeten met een Davis Vantage Pro 2 + weerstation.

Het weerstation staat op 200 meter van de kerk in Schellebelle, 10 meter boven de zeespiegel. De gegevens worden via een server om de vijf minuten op de website geplaatst.

De Vantage Pro 2 Plus van Davis is speciaal ontwikkeld voor professionals op het gebied van de zeevaart, wetenschap en de landbouw maar is ook zeer interessant voor de gevorderde weermeteoroloog. De Vantage Pro 2 Plus beschikt over 5 sensoren. De console bestaat uit een barometer een thermometer en een zonnepaneel. Daarnaast wordt het model geleverd met drie fysieke sensoren waaronder een wind, regen en thermo-hygro meter.

Anemometer (windmeter)

Meet zowel de windsnelheid als de windrichting en is bestand tegen de zwaarste stormen maar registreert ook zonder moeite de kleinste windvlagen. De meter kan snelheden tot 290 kilometer per uur weerstaan.

Regenmeter 

Deze sensor is uiterst precies, voldoet aan de richtlijnen van de Wereld Meteorologische Organisatie en meet de regenval tot op 0.2 millimeter nauwkeurig. Het model heeft een zelf-legend reservoir, is vervaardigd van aluminium, bestand tegen corrosie en is laser gekalibreerd.

Thermo-hygrometer

Meet zowel de temperatuur van de lucht. de bodem en de watertemperatuur. De hygrosensor meet de luchtvochtigheid maar kan daarnaast ook het ook het dauwpunt meten.