Time lapse video


Een tijdje geleden heb ik een timelapse camera gekocht. Allesbehalve een professioneel ding maar een leuk gadget en het resultaat is al bij al nog vrij goed.

Wie niet regelmatig naar boven kijkt beseft niet wat er zich dagelijks allemaal boven ons hoofd afspeelt. De lucht is eigenlijk constant in beweging met stromingen van en naar alle windstreken maar ook van de grond naar grote hoogte waardoor wolken ontstaan. Eens gevormd blijken deze vrij statisch te zijn maar er zit meestal veel beweging in. Amper na een paar minuutjes observatie zal je merken dat de wolk er helemaal anders kan uitzien. Zeker de cumuluswolken (witte stapelwolken) veranderen constant.

Ideaal om het weer te filmen

25-02-2016 16-03-00

Ga naar mijn youtube kanaal om de film te zien

De camera neemt – afhankelijk van de instelling – elke seconde een foto. Deze foto’s worden op een sd-kaart opgeslaan. Een computerprogamma plaats al deze beelden na elkaar en maakt er een film van. Zeker bij onstabiel weer met stevige opwaartse luchtstromingen en felle buien zijn de beelden spectaculair. Op dinsdag 23 februari was er zo’n onstabiel weertype. Ik plaatste de camera maar eigenlijk iets te laat. De buien waren net voorbijgetrokken en na 17u stabiliseerde de atmosfeer. Op mijn Youtube kanaal kan je ook een aantal zonsopgangen en zonsondergangen zien. Ik probeer in 2016 een mooie stevig onweersbui vast te leggen.

Alle time lapse filmpjes kan je hier op het Youtube kanaal van Weerstation Wichelen bekijken.