Eerste sneeuw in Oetz


In de lager gelegen bergen in het Oostenrijkse Tirol is de afgelopen twee dagen de eerste sneeuw van het seizoen gevallen. In Oetz – verbroederd met Schellebelle – op een hoogte van 800 meter blijft de sneeuw voorlopig beperkt. In Hochoetz Op 2020 meter hoogte ligt er momenteel een aardige 30 cm sneeuw. De sneeuwgrens is er ondertussen gezakt tot zo’n 800 à 1000 meter.

Vanmorgen om 08.00 uur werd bij het weerstation op de Rendl, gelegen op 1.985 m hoogte in het skigebied St. Anton am Arlberg , maar liefst één meter verse sneeuw gemeten. Op de Giggijoch (2.532 m) in Sölden reikte de sneeuw vanmorgen om 07.20 uur tot 71 cm op de meetlat. De verwachting is dat er donderdag en vrijdag nog zo’n 20 à 30 cm verse sneeuw bijvalt. Vanaf volgend weekend neemt de kans op extra neerslag af. Voor zaterdag en zondag wordt zonnig weer voorspeld maar de koude luchtmassa blijft evenwel aanwezig. De verwachting op langere termijn is vrij onzeker. Naar verwachting zal een nieuwe Atlantische storing arriveren maar deze brengt zachtere lucht met zich mee.

Skiliefhebbers moeten nog even geduld oefenen. In Oetz openen de skiliften rond half december. Het seizoen in het nabijgelegen Kuhtai opent iets vroeger. Daar kan m’n de latten onderbinden vanaf eind november. Je kan de meest recente weersverwachting voor Oetz steeds vernemen via weerstationwichelen.be.  Wil je deze winter een stukje Schellebelle meemaken in de Oostenrijkse bergen dan vind je alle info op www.austriareizen.com