Maart kende natte start maar zonnig einde


Maart was een zonnige lentemaand. De hoeveelheid zon lag met gemiddeld 161 uren ruim boven het langjarig gemiddelde van 113 uur. Vooral gedurende de laatste tien dagen van de maand scheen de zon meermaals van zonsopgang tot zonsondergang. De maand verliep vrij normaal op gebied van temperatuur en neerslag. 

Met een gemiddelde temperatuur van 7,2 graden was maart 0,4 graden zachter dan normaal. De gemiddelde temperatuur van deze maand was dus gelijk aan de gemiddelde temperatuur van de uiterst zacht februarimaand. De hoogste temperatuur van maart werd in Wichelen bereikt op 18 maart. Het werd die dag 16,9 graden. De laagste temperatuur werd waargenomen tijdens de zonsopgang van 30 maart: -0,9 graden. Op 3 nachten kwam het nog tot vorst, normaal komt dat nog 7 à 8 keer voor. 

Maart verliep op het gebied van neerslag met 61,8 millimeter neerslag tegen 63,1 millimeter vrij normaal. Bijna alle neerslag viel in de eerste twee weken van de maand. Na 12 maart draaide de wind richting oost en noord en begon een droge periode. Het regende daarna enkel nog op de 20ste. Na de onstuimige maand februari, ging de wind weer wat liggen. De gemiddelde windsnelheid voor Wichelen bedroeg 15,4 km/h. Normaal waait de wind in waart met een gemiddelde kracht van 14,4 km/h. De maximale windstoot bedroeg 51,5 km/h op 29 maart.