Normaal weer in september


De afgelopen maand september verliep op weergebied vrij normaal. De gemiddelde temperatuur bedroeg 15,2 graden tegenover 14,9 graden normaal. De totale neerslagsom bedroeg 52,6 mm. Dat is iets minder dan de normale 66,6 mm. De zon scheen wat meer dan normaal maar de laatste week van de maand verliep wel somber.

De hoogste temperatuur werd afgelopen maand gemeten op 22 september. Het werd toen 25,9°C. Er waren 2 zomerse dagen (maxima van 25° of hoger) wat normaal is. Afgelopen september telde twaalf warme dagen (maximumtemperatuur 20,0°C of hoger), ook dat is normaal. De laagste temperatuur werd gemeten op 6 september met 6,4 graden.

Met een hoeveelheid neerslag van 52,6 millimeter was september vrij droog. Vooral de laatste week van de maand verliep nat met regelmatig passages van regenzones. Er is nog steeds sprake van een neerslagtekort. De eerste 9 maanden van het jaar regende het zo’n 28% minder dan normaal.

De zon scheen gedurende 154 uur. Dat is iets meer dan de normale zonneschijnduur van 146 uur. Ook op het gebied van zon was de laatste week van de maand zeer somber. De wind waaide met een normale gemiddelde kracht van 3,3 meter/seconde uit een overheersende zuidwestelijke richting.