November was warm, zeer zonnig en droog.


Met een gemiddelde temperatuur van 9,1 °C tegen een langjarig gemiddelde van 7,0 °C was november zeer zacht en tevens goed voor een vijfde plaats in de lijst met zachtste novembermaanden. Het grootste deel van de maand lagen de temperaturen boven hun respectievelijke normalen. Het veel koudere einde van de maand kon niet meer voorkomen dat november 2020 heel wat warmer was dan normaal.

De maand begon wisselvallig en zacht onder invloed van een omvangrijk lagedrukgebied nabij IJsland. Op 2 november noteerden we de warmste dag van de maand met een maximum van 19,1° C. Op 4 november kregen we te maken met een rustiger weerbeeld onder invloed van een hogedrukgebied boven Groot-Brittannië. In de dagen daarna bleef het tot en met de 11e overwegend droog. In de nacht koelde het soms flink af met op 5  november een minima van 1,0° C. Met een naar zuid draaiende stroming werd het vanaf de 7e weer zachter. Van 12 tot en met 18 november passeerden actieve storingen met regelmatig neerslag, soms veel wind en temperaturen die ruim boven normaal lagen. In de nacht van 30 november kwam het net niet tot de eerste vorstdag. De laagste minima werd wel genoteerd met 0,6° C. Normaal telt november vijf dagen met nachtvorst.

November was met 33,4 mm neerslag tegen het langjarige gemiddelde van 76 mm, een droge maand. De meeste neerslag viel rond het midden van de maand. Op 15 november trok een actieve storing over het land met veel wind en 9,8 mm regen. Lange droge periodes waren er niet, al bleef het van 3 tot en met 9 november een aantal dagen droog. Met 93 uur zon tegen een langjarig gemiddelde van 65 uur was de maand zeer zonnig. Vooral van 3 tot en met 8 november was het uitermate zonnig. Vanaf de 11e overheerste weliswaar de bewolking maar waren er met 18, 23 en 25 november nog steeds enkele zonnige dagen. Somber was het vooral op 21 november en in de periode van 26-28 november.